text1

جمعه, 10 فروردين 1403-

حمایت‌های قانونی از کارگر بیمار

سایت حقوقیدیده بان هشتم : در ماده ۷۴ قانون کار آمده است: مدت مرخصی استعلاجی، با تایید سازمان تامین اجتماعی، جزو سوابق کار و بازنشستگی کارگران محسوب خواهد شد.
کارگران اصلی‌ترین رکن در حوزه تولیدات کشور محسوب می‌‌شوند؛ به همین جهت باید از این قشر در مواردی که دچار ضعف غیرارادی مانند بیماری هستند، حمایت ویژه‌ای صورت گیرد. ممکن است کارگران در زمانی که مشغول به‌کارند، دچار بیماری ناشی از کار یا غیر آن شوند. در ماده ۷۴ قانون کار آمده است: مدت مرخصی استعلاجی، با تایید سازمان تامین اجتماعی، جزو سوابق کار و بازنشستگی کارگران محسوب خواهد شد. بر اساس این ماده، مدت مرخصی هر مقدار که تعیین شود در سابقه کاری کارگران لحاظ می‌شود. برای مثال کارگری در آخرین سال کاری خود دچار بیماری شده و بر اساس تشخیص سازمان تامین اجتماعی برای درمان، ۶ ماه مرخصی استعلاجی دریافت می‌کند. پس از بازگشت به کار با ۶ ماه مشغول بودن به کار، بازنشسته می‌شود و نیازی نیست آن ۶ ماهی که در حال درمان بیماری خود بوده را جبران کند.
بر اساس ماده ۵۹ قانون تامین اجتماعی، «بیمه‌شدگانی که تحت معالجه یا درمان‌های توانبخشی قرار می‌گیرند و بنا به تشخیص سازمان تامین خدمات درمانی موقتا قادر به کار نیستند به شرط عدم اشتغال به کار و عدم دریافت مزد یا حقوق، استحقاق دریافت غرامت دستمزد را با رعایت شرایط زیر خواهند داشت: بیمه‌شده بر اثر حوادث ناشی از کار و غیرناشی از کار یا بیماری‌های حرفه‌ای تحت درمان قرار گرفته باشد. درصورتی که بیمه‌شده به سبب بیماری و طبق گواهی پزشک، احتیاج به استراحت مطلق یا بستری شدن داشته باشد و در تاریخ اعلام ‌بیماری مشغول به کار بوده یا در مرخصی استحقاقی باشد.»
هر کارگری که بیمه‌شده تامین اجتماعی باشد (کارگران مشغول به کار باید از طرف کارفرما به سازمان تامین اجتماعی معرفی شوند، در غیر این صورت، تخلف محسوب می‌شود) زمانی که مشغول به کار است یعنی در زمان قرارداد کار باشد و از کارفرمای خود مزد دریافت کند، اگر دچار بیماری شود، یعنی بیماری‌ که بنا به تشخیص سازمان تامین اجتماعی شخص قادر به کار نباشد، سازمان تامین اجتماعی در برابر حق بیمه‌ای که دریافت می‌کند به‌عنوان یکی از خدمات، در ایام بیماری کارگر مبلغی با عنوان غرامت دستمزد پرداخت می‌کند. مسلما مجوز‌هایی مانند استراحت بعد از عمل زیبایی شامل این موارد نمی‌شود.
به گزارش میزان، اگر کارفرما در ایام بیماری به کارگر مزد پرداخت کند، دیگر کارگر بیمار مستحق دریافت غرامت دستمزد نمی‌شود. اگر بیماری دچار از‌کار‌افتادگی کلی شود، دیگر مشمول این ماده نخواهد بود و سازمان تامین اجتماعی بر اساس قواعد ازکارافتادگی عمل می‌کند.  بر اساس ماده ۶۲ قانون تامین اجتماعی، مدت پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری و میزان آن به‌شرح زیر است: غرامت دستمزد از اولین روزی که بیمه‌شده بر اثر حادثه یا بیماری حرفه‌ای و به موجب تشخیص سازمان تامین خدمات درمانی قادر به کار نباشد پرداخت خواهد شد.
 در مواردی که‌عدم اشتغال به کار و معالجه به سبب بیماری باشد در صورتی‌که بیمار در بیمارستان بستری نشود غرامت دستمزد از روز چهارم پرداخت خواهد شد. پرداخت غرامت دستمزد تا زمانی که بیمه‌شده به تشخیص‌سازمان تامین خدمات درمانی قادر به کار نبوده و به موجب مقررات این قانون از کارافتاده شناخته نشده باشد ادامه خواهد یافت.

حمایت

منتشر شده در سه شنبه, 07 خرداد 1398 10:31
ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش