text1

جمعه, 10 فروردين 1403-

قوای سه گانه تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری را حذف کنند

دیده بان هشتم : یک مدرس حقوق کیفری گفت: قوای سه گانه برای اینکه جامعه را به عنوان یک جامعه شاخص دموکراسی نشان دهند، باید تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری را حذف کنند.
سایت حقوقیبه گزارش پایگاه خبری دیده بان هشتم ، جعفر کوشا در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری و اعلام اسامی وکلای مورد تایید قوه قضاییه، گفت:  تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۹۲ پیش بینی کرد که در جرایم امنیتی وکلا به صورت انتخابی وکالت کنند ولی ما اعتقادمان از همان ابتدا این بود که تبصره ماده ۴۸ این قانون، هم با کنوانسیون‌های بین المللی از جمله میثاقین حقوق مدنی و سیاسی  که ایران در سال  ۱۹۶۶ میلادی به آن ملحق شد و هم با اعلامیه جهانی حقوق بشر  و قانون اساسی کشورمان به لحاظ تبعیضی که ایجاد می‌کند، مغایرت دارد.
نایب رییس کانون وکلای دادگستری افزود: از نظر ما  همه وکلای دادگستری که  از کانون وکلا پروانه می‌گیرند، توانایی دفاع و وکالت را دارند.
این حقوقدان با طرح این سوال که آیا اعلام اسامی وکلای مورد تایید قوه قضاییه درست است یا خیر؟ گفت: اولا این بحث در دادگاه مطرح شده که مغایرت صدرصد دارد زیرا بحث تبصره ماده ۴۸ مربوط به دادسراست- البته اگر آن را قانونی بدانیم و مغایرتی با قانون اساسی نداشته باشد- نه مربوط به  دادگاه، یعنی در دادگاه‌ها همه وکلا می توانند وکالت کنند.
کوشا اضافه کرد: ما معتقد بودیم و هستیم که تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری به لحاظ تبعیض ناروایی که بین وکلا ایجاد می‌کند و اینکه مرجع صادرکننده پروانه وکالت کانون وکلاست، خلاف قانون است  زیرا همه افرادی که به عنوان وکیل انتخاب می شوند و پروانه وکالت دارند، تا زمانی که پروانه وکالت آنها باطل نشده باشد، حق وکالت دارند و ممنوع و محروم کردن وکلا از وکالت در دادسرا و دادگاه خلاف قانون اساسی و خلاف حقوق بشر و حقوق شهروندی است.
این وکیل دادگستری ادامه داد: حق انتخاب وکیل چه برای موکل و چه برای جامعه وجود دارد؛ مگر اینکه شخص از لحاظ قانونی از وکالت ممنوع شده باشد، مثلا پروانه وکالتش تعلیق یا ابطال شده باشد.  
وی در پایان تاکید کرد: قوای سه گانه برای اینکه جامعه را به عنوان یک جامعه شاخص دموکراسی نشان دهند، باید این تبصره را حذف کنند زیرا  همه وکلا حق وکالت را دارند اگر چه ما معتقدیم که پرونده‌های سیاسی و امنیتی از اهمیت خاصی برخوردارند ولی عدم اعتماد به وکلا درست نیست و به نظر نمی آید که بتوان به صورت گزینشی با آن برخورد کرد.
منتشر شده در دوشنبه, 21 خرداد 1397 10:47

 

 apple1  tel11  insta1
 وب اپلیکیشن  گوگل پلی 3  بازار2
بله2 ایتا  

گیف جدید دیده بان

ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش